Čelik minimalno slavio nad Olimpicom

Polufinale Kupa Bosne i Hercegovine

Čelik minimalno slavio nad Olimpicom

E. Škorić, foto: Elmedin Mehić

Nogometaši Čelika upisali su vrijednu domaću pobjedu nad Olimpicom u prvom polufinalnom susretu Kupa Bosne i Hercegovine,

Kup takmičenje je prava prilika za bilo koji klub da se domogne plasmana u Evropu. Cilj je to, svakako, Čeliku i Olimpicu koji su danas na Bilinom Polju odigrali svoju prvu polufnalnu utakmicu najmasovnijeg domaćeg takmičenja.

Zeničani su, nošeni sjajnom podrškom s tribina, ostvarili očekivanu pobjedu nad najmlađim sarajevskim premijerligašem. Uvodnih desetak minuta, kao po običaju, proteklo je u odmjerivanju protivničkih snaga, da bi prvi zaprijetio domaći sastav.

Zoran Brković je izveo korner, a Emir Hadžić sa samo pet metara udaljenosti puca glavom u Mladena Lučića, koji je, ispostaviće se kasnije, imao puno posla danas. U 18. minuti Adin Džafić sa dvadesetak metara puca tik iznad prečke gostiju. Isti igrač pokušao je i dvije minute kasnije, no opet se Lučić istakao.

I dok su domaći prijetili udarcima iz daljine, stigla je prava prijetnja popularnih Vukova. Dženan Durak prošao je desnom sranom, sjajno centrirao, ali Sabit Alimanović sa samo pet metara, potpuno neshvatljivo, puca preko gola Bilobrka.

Loše je loptu, na dodavanje Alimanovića, zahvatio Durak u 35. minuti, a onda na drugoj strani nova šansa, ovaj put nešto bolja, Čelika. Džafić ubacuje loptu u peterac gostiju, no Emir Hadžić glavom šutira pokraj desne stative Sarajlija.

Prvi se put mreža tresla u 39. minuti. Brković centrira s desne strane, mladi Aldin Šišić promašuje loptu, no na kraju je lopta došla do Elmira Kuduzovića koji prizemnim udarcem matira Lučića za slavlje domaćih navijača. Do kraja prvog dijela nije bilo promjena.

Nastavak donosi nova uzbuđenja, većinom pred golom gostiju. U desetoj minuti nastavka Kapetan centrira, Hadžić volej-udarcem ne pogađa okvir gola Olimpica. Nekoliko minuta kasnije okušao se i Brković, ali Lučić uz dosta napora loptu izbacuje preko gola u korner.

Posljednjih dvadesetak minuta gosti su morali igrati sa igračem manje u polju. Boris Savić, stoper gostiju, napravio je faul pred svojim šesnaestercom, no kako je bio zadnji igrač, Jakupović mu je pokazao put u svlačionicu. Šišić je, potom, umalo iz kornera zabio. Imali su u tim trenucima gosti i sreće.

Nakon silnih (ne)uspjelih napada domaćih, gosti umalo da sve kazne i dođu do zlatnog gola u gostima. U 77. minuti Alimanović proigrava Vidovića, ali Bilobrk sjajno brani i spašava Čelik. Do kraja utakmice promjena nije bilo. Ibrakovićevi izabranici napravili su dobar posao. Pobijedili su, nisu primili pogodak, te sa optimizmom mogu čekati uzvrat na Koševu. Podsjetimo, bolji iz dvomeča će u finalu snage odmjeriti sa boljim iz duela Široki - Željezničar (prva utakmica 0:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.