Čelik nije izdržao na Grbavici: Marković za pobjedu Plavih!

Pobjeda Željezničara

Čelik nije izdržao na Grbavici: Marković za pobjedu Plavih!

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara uz dosta muke su pobijedili Čelik s 1:0 u susretu 18. kola Premijer lige BiH.

Očajno prvo poluvrijeme su odigrali Plavi. Bunker Čelika nisu uspijevali da probiju, ali su imali dvije dobre šanse. Marković i Bekrić su iz dobrih pozicija šutirali loše i propale su dvije odlične šanse.

S druge strane i Čelik je mogao lako povesti u prvom dijelu. Pezer dva puta, te  Pliska su pokušali, ali gola nije bilo.

Čelik je nakon pola sata igre ostao s igračem manje. Pezer je dobio drugi žuti karton i Zeničani su bili u jako teškom položaju.

Na odmor se otišlo bez golova, da bi u nastavku Željo krenuo na sve ili ništa.

Na otvaranju drugog dijela je veliku šansu imao Marković, čiji udarac brani Ružić, da bi zatim i udarac Boccaccinija otišao pored gola.

Dominirao je Željezničar u tim trenucima, ali se Čelik odlično branio. Potom je i Bogičević bio u sjajnoj šansi, no šutira preko gola iz dobre pozicije.

Ipak, u 82. minuti Čelik je popustio. Darko Marković je pogodio za 1:0 za oduševljenje na stadionu Grbavica.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Željezničar - Čelik 1:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Boccaccini, Memija, Marković, Bekrić, Blagojević, Bogičević, Lendrić, Križman, M.Stevanović.

ČELIK: Ružić, Jurković, Duvnjak, Popović, Brković, Pezer, Hećo, Marković, Pliska, Hrkać, Smriko.



Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi