Čelik od sutra u Puli, Jackson odlazi?

Kopić zadovoljan odnosom igrača

Čelik od sutra u Puli, Jackson odlazi?

Adnan Beganović

Zenički Čelik, sutra će krenuti za Pulu gdje će "crveno-crni" obaviti završni dio priprema za nastavak sezone.

Trener Čelika, Omer Kopić, zadovoljan je sa dosadašnjim tokom priprema, a za SportSport.ba istakao je da u timu vlada fenomenalna atmosfera te da je najbitniije da početak proljetnog dijela sezone Čelik dočeka bez povrijeđenih igrača.

"Prvi dio pripremma  u kojem smo najviše radili na podizanju fizičke spreme je iza nas. Danas imamo slobodan dan, a sutra putujemo u Pulu gdje ćemo boraviti deset dana i odigrati nekoliko prijateljskih utakmica", rekao je za SportSport.ba trener Čelika Omer Kopić i dodao:

"Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i zbog toga što spremniji moramo dočekati nastavak sezone. Mislim da imamo igrački kadar koji može odgovoriti izazovima te da ćemo osigurati opstanak u društvu najboljih, gdje je objektivno Čeliku u mjesto, a od iduće sezone svi zajedno moramo imati samo jedan cilj, povratak Čelika u vrh bosanskohercegovačkog fudbala."

U završnom dijelu priprema Čelik će u Puli odigrati nekoliko utakmica, da li se već znaju imena protivnika?

"Odmah po dolasku odigrat ćemo jednu lakšu utakmicu sa nekim od hrvatskih niželigaša, a 9. februara igrat ćemo sa mađarskim Kaposhvarom. U Puli ćemo dogovoriti još odigravanje dvije utakmice, a po povratku u Zenicu najvjerovatnije ćemo odigrati još jedan susret, koji će biti ujedno i "generalka" pred početak proljetnog dijela sezone", istakao je Kopić.

Velika enigma je status Phila Jacksona. Već danima se špekuliše o odlasku ovog fudbalera iz Zenice.

"Najvjerovatnije da ćemo u nastavak sezone ući bez Jacksona. Tražimo rješenje koje će zadovoljiti sve tri strane, i njega i Čelik, a i njegov budući klub. Jednostavno on nije svojim mislima u Zenici i mislim da je njegov odlazak najidealnije rješenje. Međutim, i pored njegovog eventualnog odlaska smatram da imamo dobru momčad te da ćemo uz podršku naših navijača uspjeti vratiti Čelik tamo gdje mu je i mjesto", zaključio je Kopić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.