Čelik odigrao 1:1 sa Imotskim
U pet mečeva u Hercegovini ostvarili tri pobjede i dva remija

I dalje neporaženi u test utakmicama

Čelik odigrao 1:1 sa Imotskim

Fudbaleri Čelika u posljednjoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Međugorju danas su odigrali neriješeno sa hrvatskim drugoligašem, Imotskim – 1 :1.

Naš premijerligaš dominirao je u prvom poluvremenu. Do prednosti su došli nakon što je pogodio Emir Hadžić u 30. minutu susreta. Međutim, tim našeg trenera Ive Ištuka izjednačio je u 41. minutu preko Šute, što se ispostavilo konačnim rezultatom meč, i pored brojnih prilika koje su obje ekipe imale u drugom poluvremenu.

Za vrijeme priprema u Hercegovini sastav trenera Marina Boludeka odigrao je pet utakmica i niti jednoj nisu poraženi. Pobijedili su Olimpik 2:0, Suhopolje 3:0 i Zrinjski 3:2, a osim danas s Imotskim, remizirali su i sa Hrvatskim dragovoljcem 0:0.

Poslije ogleda sa Imotskim prvotimci Čelika završili su pripreme u Međugorju, te će se do početka drugog dijela šampionata pripremati u Zenici.

Čelik – Imotski 1:1
 
1:0 Hadžić (30), 1:1 Šuto (41).

MEĐUGORJE - Sportski centar „Circle Internacional“. Sudija: Marinko Jelić /Široki Brijeg/.
 
ČELIK: Tripić, Jurčević, Moranjkić, Hasanović, Marković, Junior, Jančevski, Purić, Duro, Hadžić, Šabić, Kapetan. Još su igrali: Bilobrk, Nemeljaković, Zahirović, Jurić, Osmanović, Džananović, Salihbašić, Jamak, Hadžić, Smriko. Trener: Marin Bloudek.
IMOTSKI: Grgić, Nikolić, Čandrk, Imamović, Renato, Lojić, Perak, Šuto, Mandarić, Obilinović, Gudelj. Još su igrali: Rašić, Šimić, Vučević, Bulić, Vidović, Kraljević. Trener: Ivo Ištuk.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.