Čelik odnio bod iz Prijedora

Premijer liga BiH, 5. kolo

Čelik odnio bod iz Prijedora

A. Beganović

U okviru 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Rudar i Čelik su u Prijedoru podijelili bodove (1:1).

Nakon dva poraza u gotovo posljednjim trenucima utakmice, fudbaleri Čelika su danas osvojili bod na gostovanju kod Rudara.

Izabranici Abdulaha Ibrakovića bili su mnogo bolja momčad u prvom poluvremenu, dok je u drugom dijelu na terenu postojala samo jedna momčad i to ona iz Prijedora.

Prvu veliku priliku na utakmici imao je Čelik. Jamak je sjajno šutirao iz slobodnjaka, no Tripić bravuroznom intervencijom loptu vadi ispod prečke.

Samo tri minuta kasnije domaći preko Dašića imaju dobru priliku, no isti ne uspjevaju pretvoriti u vodstvo.

Igrala se 25. minuta kada Čelik dolazi u vodstvo. Nakon sjajne akcije Jamaka Adilović glavom s nekih 5 metara matira Tripića.

I nakon vodstva Čelik je imao nešto više od igre,a u 38. minuti Purić ima dobru priliku, no na žalost navijača iz Zenice, istu nije realizirao.

I kada se očekivalo da sudija pošalje momčadi na odmor, napadač Čelika, Ajdin Džafić, udara Šodića i dobija crveni karton i tako svoje drugove ostavlja na cjedilu.

U drugom dijelu sasvim druga priča. Izabranici Borisa Gavrana krenuli su na sve ili ništa i takva igra im se isplatila. Čelik je primio gol indentičan onom u Banovićima. Rudari su izveli loptu sa strane, odbrana Čelika loše je reagovala, a Mirzi Džafiču nije bilo teško svladati Bilobrka.

Do kraja utakmice Zeničani su se uspjeli odbraniti, a kada se sve sabere i oduzme, remi je i najrealniji ishod.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.