Čelik primio sedam golova od Metalurga, Slaven dao šest

Evropska liga

Čelik primio sedam golova od Metalurga, Slaven dao šest

Midhat Šljivak

Nastavljene su utakmice dugog pretkola Evropske lige, a nastavilo se dobro raspoloženje napadača i u večernjim terminima.

Čelik iz Nikšića koji je izbacio banjalučkog Borca iz prvog pretkola, stradao je u Donjecku kod Metalurga gdje su izgubili sa 7:0, te su se tako oprostili od daljeg takmičenja.

Od ekipa iz regiona Slaven Belupo je sa 6:0 ispratio kući velški Portadown, a ljubljanska Olimpija je odigrala bez golova sa norveškim Tromsom na svom terenu.

Crnogorska Zeta je poražena od finskog predstavnika JJK-a na gostovanju sa 3:2, a malo iznenađenje napravio je kazahstanski Ordabasy koji je u finišu utakmice postigao dva gola protiv Rosenboorga za konačnih 2:2.

Gostujuće pobjede su upisali Plzen koji je sa 3:1 slavio u Rustaviju kod gruzijskog Metalurga. Gent je sa 1:0 slavio kod Differdangea u Luksemburgu, a gruzijski Dila Gori je slavio kod Arhusa sa 2:1.

Domaćini su bili mnogo uspješniji u prvim susretima, te je tako četvrtfinalist Lige prvaka iz prošle sezone kiparski APOEL je sa sigurnih 2:0 savladali Senicu. Istim rezultatom je Esiksehir savladao škotski St. Johnstone, te Yehuda armenski Shirak, dok je Mlada Boleslav sa ubjedljivih 3:0 savladali Thor.

Neriješeno 1:1 bilo je u duelima Shaktar Sligorsk - Ried, te AIK - Hafnafjordur, Tirana - Aalesund i Inter Baku - Asteras. Slovačka Trnava je sa 3:1 savladala irski Sligo Rovers, kao i Ruch nad skopskim Metalurgom, dok je minimalnu prednost pred revanš stekla moldavska Dacia protiv Elfsborga 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.