Čelik protiv Borca bez Aldina Džidića

Zeničani gostuju u Banja Luci

Čelik protiv Borca bez Aldina Džidića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u prošlom kolu stigli su do prve pobjede u proljetnom dijelu prvenstva. Izabranici Elvedina Beganovića pobijedili su ekipu Slavije, te došli na korak od opstanka u Premijer ligi BiH.

Zeničani će do kraja prvenstva pokušati skupiti što više bodova, a dobre igre u posljednje vrijeme pokušat će nastaviti i u narednim utakmicama. Prvi naredni protivnik crno-crvenima je Borac iz Banja Luke, koji se grčevito bori za opstanak i svaki bod mu je veoma bitan kako bi na kraju izborio opstanak.

Čelik će na gostovanje u Banja Luku krenuti bez najboljeg igrača u proljetnom dijelu, iskusni defanzivac Aldin Džidić, protiv Slavije je dobio crveni karton i neće biti na dispoziciji za narednu utakmicu. Očekuje se da će stručni štab moći računati na Selimovića i Popovića, koji se oporavljaju od povreda zbog kojih nisu nastupili u posljednje dvije utakmice.

Kada je u pitanju tradicija starih rivala, ona je debelo na strani Borca, u 23 utakmice koliku su odigrale ove dvije ekipe, čak 12 je pripalo Borcu, sedam utakmica je završeno neriješenim ishodom, dok Čelik ima samo četiri pobjede na svome kontu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji i jedini put Zeničani su pobijedili u Banja Luci prije 13 godina, kada je bilo 0:1 za Čelik, posljednja utakmica ovih ekipa jesenas na Bilinom polju završena je trijumfom crno-crveni 1:0, nakon što je defanzivac Jovo Kojić u posljednjim minutama utakmice sjajno pogodio protivnički gol. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi