Čelik protiv Mladosti bez Šantića, vraća se Livančić
Zeničani do kraja sezone "moraju" pobijediti sve protivnike, ali opet sami ne odlučuju o svojoj sudbini

Komšijski derbi na Bilinom polju

Čelik protiv Mladosti bez Šantića, vraća se Livančić

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će u okviru 5. kola Lige za opstanak Premijer lige dočekati tim Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Zeničani igraju veoma dobro u Ligi za opstanak jer su u posljednje četiri utakmice neporaženi. S dvije pobjede i dva remija još su u borbi za opstanak. Ipak, Sloboda crno-crvenima bježi šest bodova, tako da izabranici Edina Prljače, do kraja prvenstva "ne smiju" izgubiti nijedan bod, a opet ne odlučuju sami o svojoj sudbini.

Čelik će protiv Mladosti nastupiti bez kartoniranog Josipa Šantića, ali u tim se vraća oporavljeni Tony Livančić, koji bi se trebao vratiti na poziciju desnog bočnog.

Komšijski derbi u subotu na Bilinom polju za Čelik donosi za domaćine ostanak u borbi za opstanak, dok Mladost u Zenicu dolazi bez opterećenja i pritiska.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svakako da će biti zanimljivo u subotu jer novi trener Mladosti je bivši igrač, trener i direktor Čelika, Nermin Šabić, dok u ekipi igra nekoliko bivših igrača Čelika poput Bukvića, Isakovića,Zahirovića, Mišića, Dilavera, Regoje.

Podsjetimo da je nedavno Mladost rezultatom 3:0 slavila protiv Čelika na Bilinom polju, a strijelci su bili Arežina (2) i Šišić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti