Čelik protiv Olimpica bez Dedića i Simića

Zeničani žele nastaviti niz

Čelik protiv Olimpica bez Dedića i Simića

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u drugom dijelu sezone igraju odlično. Izabranici Borisa Pavića uvezali su četiri utakmice bez poraza, od toga tri pobjede i jedan remi, što ih je dovelo trenutno na osmu poziciju, tako da više ne moraju strahovati za opstanak u Premijer ligi.

Zeničani će nakon pobjede u Zvorniku u prošlom kolu ponovo gostovati, ovog vikenda na Otoci kod ekipe Olimpica. Klub koji vodi Mirza Varešanović u prvom dijelu sezone slavio je na Bilinom polju rezultatom 0:1, a crno-crvene je također eliminisao iz Kupa naše zemlje.

Čelik će pokušati nastaviti s dobrim igrama, te osvetiti se Olimpicu za poraz u prvom dijelu sezone, ali bez kartoniranih Nikole Simića i Alena Dedića, koji su u Zvorniku dobili treći žuti karton.

Pozitivna vijest je da će na raspolaganju od prve minute biti Anel Dedić, koji je odradio suspenziju zbog kartona, te Semir Bajraktarević, koji je imao temperaturu, te nije trenirao nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpic i Čelik su ove sezone igrali jednom na Otoci u okviru Kupa naše zemlje. Bilo je ubjedljivih 4:0 za domaćine. Gledajući trenutnu formu, Zeničani imaju razloga za optimizam, a hoće li i petu utakmicu uzastopno ostati neporaženi, saznat ćemo nakon utakmice u subotu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije