Čelik protiv Radnika bez Karića i Salčinovića

Zeničani gostuju u Bijeljini

Čelik protiv Radnika bez Karića i Salčinovića

Nogometaši Čelika pobjedom nad ekipom Borca ostali su pri vrhu tabele, što po igrama u prvih 10 kola sigurno i zaslužuju. Izabranici Borisa Pavića poraženi su samo od Travnika i Slavije, te se s pravom nadaju da će i u nastavku prvenstva pružati dobre partije.

Naredno kolo za Zeničane donosi veoma teško gostovanje u Bijeljini, kod ekipe Radnika, koja ove sezone igra sjajno. Čelik i Radnik trenutno dijele peto i šesto mjesto na tabeli sa po 16 bodova, te će utakmica ovih izjednačenih ekipa sigurno ponuditi dopadljiv nogomet.

Klub s Bilinog polja u posljednjih sedam utakmica protiv Radnika ne zna za poraz, posljednji put crno-crveni su poraženi od kluba iz Bijeljine prije devet godina, kada je u Bijeljini bilo 2:0 za domaće. Nakon toga u sedam utakmica Zeničani su ostvarili tri pobjede uz četiri remija.

Prošle sezone Zeničani su na Bilinom polju slavili 2:1, dok je u Bijeljini bilo 2:2. Loša vijest za stručni štab jeste što protiv Radnika neće moći računati na dvojicu veoma bitnih igrača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zbog trećeg žutog kartona u utakmici protiv Borca u kombinaciji neće biti ofanzivci Mahir Karić i Fenan Salčinović. Biće to veliki hendikep za crno-crvene, jer Mahir Karić ove sezone igra u životnoj formi, na svome kontu ima četiri gola uz tri asistencije, dok se je i drugi ofanzivac Fenan Salčinović  nakon oporavka od teške povrede krenuo s odličnim partijama, pa je protiv Širokog zabio gol, dok je u posljednjem kolu protiv Borca asistirao za pobjedonosni pogodak Jove Kojića.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.