Čelik protiv Slobode bez Durakovića, vraća se Marković

Zeničani pod imperativom pozitivnog rezultata

Čelik protiv Slobode bez Durakovića, vraća se Marković

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će na Bilinom polju dočekati tuzlansku Slobodu starog rivala u jednoj od zanimljivih utakmica 17.kola Premijer lige. 

Za Zeničane naredna utakmica je od velikog značaja, budući da s eventualnom pobjedom mogu se i izjednačiti s ekipom Metalleghe-a koja se nalazi na 10. mjestu koje i naredne sezone garantuje igranje u najjačem rangu takmičenja.

Dolaskom Nedima Jusufbegovića na klupu Zeničana, ekipa se dosta stabilizovala, pobijeđen je Olimpic ubjedljivo 3:0, dok su u prošlom kolu minimalno poraženu golom u finišu utakmice na Pecari kod Širokog Brijega.

Stručni štab za utakmicu protiv Slobode imat će sve igrače na raspolaganju osim Anesa Durakovića, koji nije bio u kombinaciji ni za utakmicu protiv Olimpica i Širokog Brijega jer je povrijeđen. Njegov povratak na teren očekuje se u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva, kada Čelik gostuje Željezničaru na Grbavici.

U ekipu se nakon odrađene suspenzije zbog žutih kartona vraća stoper Bojan Marković, koji će zajedno s Emirom Jusićem činiti taj posljednji blok ka golu Branislava Ružića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju tradicija utakmica na Bilinom polju ona je ubjedljivo na strani domaće ekipe, koliko je za Slobodu težak teren u Zenici, govori podatak da su posljednji i jedini put pobijedili na Bilinom polju 25.augusta 2001. godine odnosno prije 15 godina. Zeničani su dominantni na svome terenu, a posljednja utakmica u Zenici završena je pobjedom Čelika rezultatom 2:0, zanimljivo strijelac oba gola za crno-crvene bio je Mahir Karić, koji je u ljetnom prelaznom roku iz Čelika prešao u Slobodu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti