Čelik protiv Viteza bez Simića, Kojića, Adilovića i Pezera

Zeničani oslabljeni na otvaranju sezone

Čelik protiv Viteza bez Simića, Kojića, Adilovića i Pezera

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika novu sezonu u Premijer ligi BiH otvaraju na domaćem terenu komšijskim derbijem protiv ekipe Viteza.

Zeničani oslabljeni na otvaranju sezone

Nn:Čelik protiv Viteza bez Simića, Kojića, Adilovića i Pezera

Utakmice između ova dva kluba uvijek su zanimljive zbog velikog broja igrača iz Zenice koji nastupaju u redovima ekipe Viteza, a pored toga na klupi ove ekipe je i bivši trener Čelika, iskusni nogometni lisac Husnija Arapović.

Zeničani su u generalci protiv Olimpica pokazali kvalitet. Iako oslabljeni i lišeni usluga nekoliko važnih igrača, Čelik je djelovao dosta dobro. Zeničani očekuju dobru igru i protiv Viteza i nadaju se osvajanju prva tri boda u novoj sezoni.

Otežavajuća okolnost za crno-crvene biće što u komšijskom derbiju sigurno neće moći računati na usluge četvorice igrača. Adi Adilović, kapiten ekipe, još se oporavlja od povrede, te se njegov povratak očekuje u trećem ili četvrtom kolu. Nikola Simić, iskusni veznjak, će se tek u nedjelju priključiti ekipi kada mu ističe zabrana ulaska u BiH zbog nedobivanja boravišne dozvole u prošloj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prinove na Bilinom polju Jovo Kojić, korpulentni stoper i bivši kapiten Radnika iz Bijeljine, zbog tri žuta kartona iz prošle sezone propustit će otvaranje sezone, dok je mladi Semir Pezer tek u utorak potpisao profesionalni ugovor s ekipom, te nije na vrijeme prijavljen za utakmicu prvog kola.

Utakmica između Čelika i Viteza igra se u subotu na stadionu Bilino polje s početkom u 17 sati i 30 minuta.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.