Čelik protiv Željezničara bez četvorice standardnih igrača

Zeničani oslabljeni protiv ekipe s Grbavice

Čelik protiv Željezničara bez četvorice standardnih igrača

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon šest odigranih kola u Premijer ligi BiH zauzimaju pretposljednju 11 poziciju na tabeli sa samo četiri osvojena boda. 

Zeničani su u nizu od tri poraza (Olimpic, Široki, Sloboda), a u posljednje tri utakmice nisu postigli gol. Upravo je naredni protivnik izabranicima Kemala Alispahića ekipa koja je uz Čelik najneefikasnija u ligi. Čelik kao i Željezničar u prvih 6. kola postigli su mizernih pet golova, pa s toga ne čudi i loša pozicija na tabeli.

Derbi starih rivala biće odigran u subotu, vjerovatno u noćnom terminu na stadionu Bilino polje, a oba kluba ovu utakmicu dočekuju s nizom od tri poraza. Zeničani su u teškoj situaciji i morat će protiv Željezničara pokušati da prekinu crnu seriju i ostanu neporaženi.

Otežavajuća okolnost za stručni štab jeste što će crno-crveni protiv ekipe s Grbavice nastupiti bez četvorice standardnih igrača. Kapiten Emir Jusić je povrijeđen i upitno je kada će se vratiti na terenu, dok Fenan Salčinović i Anes Haurdić imaju još dvije utakmice kazne zbog crvenog kartona u utakmici protiv Širokog Brijega. Četvrti igrač koji će propustiti duel protiv Željezničara, jeste Dino Hasanović upravo nogometaš koji je s Grbavice došao na Bilino polje na posudbu, on je protiv Slobode u prošlom kolu dobio treći žuti karton i propustit će narednu utakmicu.

Kada je u pitanju tradicija utakmica između ova dva kluba od 1995.godine, Čelik i Željezničar su odigrali ukupno 43 utakmice, Željezničar ima 16 pobjeda na svome kontu, Čelik je zabilježio 10 pobjeda, dok je 17 utakmica završeno bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošle sezone na Bilinom polju Zeničani su pobjedom 1:0 (Salčinović) srušili sedam godina staru tradiciju, odnosno period bez pobjede nad klubom s Grbavice. Prošlosezonski duel su obilježile i nemile scene nakon utakmice, kojih se ne želimo prisjećati i nadamo se da se u subotu takve stvari neće desiti na Bilinom polju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi