Čelik protiv Željezničara bez Jusića i Popovića

Zeničani gostuju na Grbavici

Čelik protiv Željezničara bez Jusića i Popovića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika su jučer u okviru prve utakmice 1/8 finala Kupa BiH remizirali 1:1 na Bilinom polju sa tuzlanskom Slobodom. 

Vremena za odmor nema mnogo, jer za crno-crvene predstoji veoma teško gostovanje u okviru 13. kola Premijer lige.

Zeničani će na megdan sarajevskom Željezničaru, a utakmicu će propustiti i dvojica standardnih igrača u ekipi Borisa Pavića. Marin Popović, mladi reprezentativac BiH, je protiv Viteza u prošlom kolu dobio treći žuti karton i on će odraditi jednu utakmicu suspenzije, dok je povredu skočnog zgloba u istoj utakmici dobio sjajni defanzivac Emir Jusić, koji će vjerovatno propustiti gostovanje u Sarajevu.

Kada su u pitanju zamjene, Popovića će na poziciji lijevog krila najvjerovatnije zamijeniti Salčinović, dok će Kazazić ponovo na mjesto stopera. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošle sezone na Grbavici je bilo 2:1 za Željezničar, tada su strijelci bili Rijad Bajić (dva puta) za Želju, dok je za Čelik pogodio Jovo Kojić.

Zeničani u dvanaest uzastopnih utakmica ne znaju za pobjedu protiv ekipe s Grbavice, a posljednji put su u Dolini ćupova slavili prije dvanaest godina, kada su crno-crveni slavili rezultatom 3:2.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.