Čelik protiv Zrinjskog bez trojice igrača

Zeničani gostuju lideru na tabeli

Čelik protiv Zrinjskog bez trojice igrača

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon 7.kola u Premijer ligi nalaze se na 11 poziciji s pet osvojenih bodova. 

Zeničanima je svaki bod vrijedan u borbi za opstanak ove sezone, a naredno kolo za izabranike Kemala Alispahića donosi još jedno teško gostovanje.

Zeničani će u subotu gostovati lideru na tabeli i aktuelnom prvaku mostarskom Zrinjskom, koji i ove sezone igra sjajno. Sigurno da crno-crvene očekuje težak zadatak protiv kluba koji od aprila 2013. godine na svome terenu ne zna za poraz.

Mostarci su posljednji put poraženi pod Bijelim Brijegom u sezoni 2012/2013, a zanimljivo da ih je upravo Čelik savladao 2:0 golovima Kajkuta i Mešanovića. Tada je Zrinjski s klupe vodio Branko Karačić, dok je crno-crvene predvodio Vlado Jagodić.

Zeničani dobro igraju protiv Zrinjskog na njihovom terenu, tako da su u posljednje dvije sezone neporaženi. Prošle sezone bilo je 0:0, a sezonu prije te 1:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Otežavajuća okolnost za stručni štab Zeničana je što neće moći računati na trojicu standardnih igrača. Kapiten Emir Jusić zbog povrede je još van stroja, dok Fenan Salčinović ima još jednu utakmicu kazne zbog crvenog kartona protiv Širokog Brijega. Standardni veznjak Haris Hećo zadobio je povredu na jednom od treninga i on će vjerovatno propustiti gostovanje u Mostaru. Certifikat za posljednje pojačanje Fedora Predragovića još nije stiglo iz Srbije, tako da se njegov debi u crno-crvenom dresu očekuje u domaćoj utakmici protiv Viteza.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi