Čelik „razbio“ i ekipu iz Suhopolja
Nermin Jamak, postigao "prvijenac" u dresu Čelika

Sa priprema Zeničana u Međugorju

Čelik „razbio“ i ekipu iz Suhopolja

Prvotimci NK Čelik nastavili su sa sjajnim partijama u pripremnom periodu, a danas u Međugorju sa 3:0 „razbili“ su Mladost iz Suhopolja, hrvatskog drugoligaša.
Zeničani su odlično otvorili utakmicu, te već u petom minutu poveli pogotkom Nermina Šabića, kapitena i asistenta trenera Marina Bloudeka u stručnom štabu.

U 45. minutu viđena je izvanredna akcija tima sa „Bilinog polja“, a krunisana je drugim golom. Strijelac je bio Dario Purić.

U nastavku utakmice, nakon što je Bloudek izvršio 10 izmjena, povrijedio se Muamer Salihbašić, pa je naš premijerligaš utakmicu završio sa 10 fudbalera na terenu SC „Circle Internacionalac“. Ipak, i pored brojčanog deficita po kišom raskvašenom travnjaku pobjedu su potvrdili golom Nermina Jamaka, koji je u prošloj sedmici dres „Želje“ zamijenio Čelikovim.

Bloudekov tim u ponedjeljak će u Neumu igrati test utakmicu sa mostarskim Zrinjskim. Kao što je poznato, u meču prije ogleda sa Suhopoljancima, u Međugorju prošle srijede pobijedili su sarajevski Olimpik sa 2:0. Upravo danas povrijeđeni Salihbašić postigao je tada drugi pogodak za „crveno – crne“.

Čelik – Mladost (S) 3:0

1:0 - Šabić (5), 2:0 - Purić(45), 3:0 - Jamak (82).

MEĐUGORJE - Sportski centar „Circle Internacional“. Gledalaca:150. Sudija: Goran Paradžik (Ljubuški).

ČELIK: Bilobrk, Jurčević, Hasanović, Zahirović, Moranjkić, Jančevski, Purić, Šabić, Duro, Hadžić, Kapetan. Još su igrali: Tripić, Nemeljaković, Junior, Osmanović, Salihbašić, Džananović, Jurić, Jamak, Smriko, Marković. Trener: Marin Bloudek.
MLADOST (SUHOPOLJE): Jurić, Prlić, Pavleković, Buljan, Kuzmić, Liber, Begović, Džaja, Viljevac, Dimitrijević, Međumurec. Još su igrali: Dumendžić, Likić, Pejić, Pavošević, Mužinić, Menegati, Egri, Kačunić. Trener: Dražen Biškup.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.