Čelik razočarao, Rudar nosi bod iz Zenice

Bez golova na Bilinom polju

Čelik razočarao, Rudar nosi bod iz Zenice

Fudbaleri Čelika nisu uspjeli na domaćem terenu doći do nove pobjede i tako se približiti prvoplasiranom Zrinjskom. Neugodan protivnik za Zeničane bio je Rudar iz Prijedora, koji je izvukao bod na Bilinom polju (0:0).

Prvu priliku na utakmici imao je Rudar, koji je već nakon nekoliko minuta zaprijetio preko Arežine. Čelik je potom preuzeo inicijativu, ali se rezultat nije mijenjao. Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Mahir Karić, koji je u 22. minuti nakon lijepog solo prodora sa desetak metara šutirao malo pored gola.

U drugom poluvremenu, ista slika na terenu. Čelik je bio pod imperativom pobjede, pa je od starta bio mnogo agilniji. Najbolju šansu na utakmici propustio je Vernes Selimović, koji je u 54. minuti promašio prazan gol nakon asistencije Karića.

Do kraja utakmice prijetili su Kojić i Čolić, koji je sa tridesetak metara dobrim udarcem namučio golmana Kozića. Zeničani su bili mnogo ofanzivniji u finišu, ali im se trud nije isplatio jer je Rudar uspio sačuvati svoju mrežu i osvojiti vrijedan bod.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Čelik - Rudar 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Adilović, Grahovac, Kazazić, Karić, Salčinović, Selimović, Kojić, Popović, Pezer, Hećo, Čolić 

Rudar: Kozić, Burazor, Kojić, Pekija, Arežina, Miloš, Ćulum, Owusu, Jovičić, Pejić, Kunić

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.