Čelik remizirao protiv visočke Bosne

Prijateljska utakmica u Visokom

Čelik remizirao protiv visočke Bosne

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su odigrali prijateljsku utakmicu protiv Bosne iz Visokog u okviru priprema za nastavak Premijer lige. 

Zeničani u narednom kolu gostuju u Travniku kod ekipe Metalleghe-a, a ta utakmica sigurno je možda i presudna u daljoj borbi za opstanak. Čeliku je potrebna pobjeda u toj utakmici inače će se naći u veoma teškoj situaciji kada je u pitanju očuvanje premijerligaškog statusa.

Kako ekipa Ive Ištuka ima velike probleme s realizacijom, tako je i stručni štab organizovao utakmicu protiv drugoplasirane ekipe 1.lige FBiH visočke Bosne. Utakmica je jučer odigrana u Visokom, a nakon 90 minuta nije bilo pobjednika.

Čelik je u prvom poluvremenu poveo golom Danija Brkovića, te imao još nekoliko šansi, uz to je poništen gol Jasmina Smrike. U drugom poluvremenu domaćini su poravnali iz slobodnog udarca. Nakon toga treneri su napravili veliki broj izmjena, a do kraja utakmice su postignuta još dva gola. Domaćini su napravili preokret te došli do 2:1, da bi Čelik pred kraj utakmice golom Armina Duvnjaka poravnao za konačnih 2:2 u jednoj dobroj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do nastavka prvenstva i utakmice 12. kola u Travniku crno-crveni će se pripremati u Zenici na Kamberovića polju i okolici. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi