Čelik sa 9 novajlija u bolje proljeće
Bloudek izuzetno zadovoljan dosadašnjim tokom priprema

Zeničani predstavili novi tim

Čelik sa 9 novajlija u bolje proljeće

Nogometni klub Čelik u proljetni dio prvenstva ući će sa devet novih igrača koji su danas predstavljeni javnosti u Zenici.

 

Ekipa trenera Marina Bloudeka jača je za Samira Duru koji je došao iz Sarajeva, Kolumbijaca Phila Jacksona, Brazilca Juniora Lopeza. Goran Jurić u Zenicu je ove zime došao iz Orašja, a Eldin Mašić iz Žepča. Kenan Nemeljaković put «Bilinog polja» stigao je iz Travnika, Nermin Jamak iz Željezničara, Muamer Salihbašić iz Švedske, a golman Luka Bilobrk iz Suhopolja.

«Izuzetno sam zadovoljan dovedenim pojačanjima, ali i dosadašnjim tokom priprema. Radimo odlično za sada. Novajlije su se izvanredno uklopile u ekipu, i kod nas vlada veliki optimizam timskog duha», rekao je Marin Bloudek, trener NK Čelik, i istakao:

«Zaista sada imamo dobar tim. «Pokriveni» smo na svim pozicijama i uradićemo sve da se naši navijači daleko više raduju nego što je bio slučaj u prvom dijelu sezone.»

Prvotimci Čelika u ponedjeljak idu na pripreme u Mađugorje, a u Hercegovini će odigrati nekoliko jakih test susreta. Povratak u Zenicu planirali su za 14. februara.

Na današnjoj svečanosti u Zenici, čelnici kluba naglasili su da je počelo stvaranje i dugo najavljivani evropski Čelik. Obećali su kako će stadion «Bilino polje» ove godine biti reknstruisan po najstrožijim FIFA i UEFA kriterijima.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.