Čelik se još uvijek nada: Mladost poražena na Bilinom polju
Bitna tri boda za Zeničane u duelu sa sudjedima iz Doboj Kaknja

Liga za opstanak. 5. kolo

Čelik se još uvijek nada: Mladost poražena na Bilinom polju

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Čelik je u 5. kolu Lige za opstanak ugostio Mladost Doboj Kakanj i na kraju je upisao zlata vrijednu pobjedu rezultatom 2:1.

Odlično prvo poluvrijeme donijelo je veliki broj šansi na obje strane i po jedan pogodak.

Gosti su prijetili već u trećoj minuti. Mujagić je sam pred Dujkovićem, uspijeva ga zaobići, ali je Bevab u posljednji čas izbacio loptu.

Zatim su gosti i u 11. minuti imali dobru šansu, ali je udarac Mišića sa 20-ak metara otišao pored gola.

Čelik iz prve šanse dolazi do vodstva. Igrala se 14. minuta kada ubačaj Bevaba u pogodak pored uspavane odbrane Mladosti pretvara Nemanja Anđušić za prednost od 1:0.

Samo šest minuta kasnije Mladost je poravnala. Tandina je raspalio po lopti sa 25 metara, Dujković slabo reaguje i lopta završava u mreži za izjednačenje rezultata na 1:1.

Čelik je do kraja prvog dijela bio bolji tim. Imali su nekoliko sjajnih prilika, ali lopta nije htjela u mrežu.

U 27. minuti Bukvić fantastično brani udarac Đelmića, udarac je isprobao i sjajni Anđušić, lopta odlazi preko gola, ali najveću šansu je promašio Stevo Nikolić. U nadoknadi prvog dijela se našao sam pred golom nakon ubačaja Yusufa Čelika, ali je promašio sa pet metara i na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 1:1.

Ipak, u nastavku Čelik dolazi do trijumfa. Nakon velike šanse i promašaja Đelmića u 58. minuti Stevo Nikolić pogađa za veliko slavlje na Bilinom polju. Isaković je loše reagovao, a Nikolić to koristi i pogađa za 2:1.

Nastavio je domaći tim sa napadima na gol Mladosti koje je jedino preko Mujagića uspjela zaprijetiti golu domaćeg tima, ali u ovom meču nisu mogli previše napraviti.

Ostalo je do kraja 2:1 za Čelik koji je još uvijek u igri za opstanak u društvu najboljih timova BiH.


Liga za opstanak, 5. kolo:

Čelik - Mladost 2:1 (Anđušić 14', Nikolić 58' / Tandina 20')

ČELIK: Dujković, Bevab, Pandža, Karamatić, Kadrić, Okoli, Anđušić, Šišić, Đelmić, Čelik, Nikolić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Bukvić, Metalsi, Zahirović, Šećerović, Hiroš, Tandina, Karahmet, Dilaver, Mujagić, Mišić, Isaković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Gari Garinča
Licitacija završena, prodano.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi