Čelik se pridružio Želji u finalu

Kup BiH

Čelik se pridružio Želji u finalu

Fudbaleri Čelika pridružili su se večeras sarajevskom Željezničaru u finalu Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su u revanšu remizirali sa Olimpicom 1:1.

Olimpic je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" bio bolji protivnik većim dijelom susreta, dok su se igrači Čelika uglavnom orijentisali na čuvanje svoje mreže i svoju su priliku tražili iz kontranapada.

I pored većeg broja prilika koje su stvorili igrači obje ekipe, svi su golovi pali tek u posljednjih petnaestak minuta utakmice.

Zenički premijerligaš poveo je u 71. minuti. Loptu je poveo Dario Purić i nakon odličnog prodora uposlio Hadžića, kojem potom nije bilo teško savladati golmana Olimpica za veliko slavlje Robijaša na tribinama Koševa.

Međutim, Čelik se nije dugo nalazio u vodstvu. Izabranici trenera Abdulaha Ibrakovića vodili su samo četiri minute, nakon što je u 75. minuti Admir Raščić uspio izjednačiti na 1:1.

Olimpic je brzo nakon toga imao priliku da povede kada je Hiroš centrirao, ali Stupić nije na vrijeme stigao do lopte, pa je ova prilika otišla u nepovrat. Već u narednom napadu u prilici se na drugoj strani našao Adilović, ali je bio neprecizan.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i slavlje u taboru Čelika moglo je da počne - obezbijeđen je plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine!

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.