Čelik se vratio u Zenicu bez kompletiranog defanzivnog dijela ekipe
Zeničani u rosteru trenutno imaju samo dva stopera, a početak prvenstva sve je bliži

Zeničanima fale dva stopera

Čelik se vratio u Zenicu bez kompletiranog defanzivnog dijela ekipe

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika završili su drugi dio priprema pred početak sezone u Premijer ligi. Zeničani su u Turskoj boravili 12 dana, te odigrali pet prijateljskih utakmica. Iako je rezultat bio u drugom planu, vrijedi istaći da su crno-crveni ostavili dvije pobjede (Skhupi, Keshla), jedan remi (Politehnika), te dva poraza (Neftchi, Duanarea) uz sedam postignutih, te osam primljenih golova.

I nakon priprema u Turskoj, Zeničani nisu riješili pitanje odbrane, odnosno stoperskog para. Kako smo već pisali, trenutno u rosteru Čelik ima samo dvojicu stopera Karamatića i Durakovića. Iako je nekoliko igrača bilo na probi u Turskoj, nijedan se nija našao u avionu u povratku za Zenicu. Malo bolja situacija je na bokovima, gdje lijevo crno-crveni imaju Bevaba, a kao rezervu mladog Popovića. Desno je siguran Livaja, a njegova alternativa je Udovičić, koji nije putovao u Tursku zbog povrede. Evidentno je da i na bekovskim pozicijama fali najmanje još jedan igrač, a vidjet ćemo hoće li ljudi iz Čelika dovesti koga, iako se prvenstvo polako bližiti i sve je teže pronaći slobodnog, odnosno kvalitetnog igrača.

U veznom redu, kao i u napadu Čelik je dobro popunjen, iako se stiče dojam da bi im dobro došao još jedan krilni napadač poput Okića, da bi kompletirali ofanzivni dio. Sve u svemu, crno-crveni završni dio priprema obavit će u Zenici, na Kamberovića polju, te stadionu Bilino polje, a generalna provjera pred početak prvenstva je u subotu u Zenici protiv ekipe Tuzla City.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi