Čelik traži golmana, Beganović zna sastav za Velež

Čelik traži golmana, Beganović zna sastav za Velež

Adnan Beganović

Nakon što su se prije nekoliko dana vratili iz Rovinja fudbaleri Čelika pripreme za proljetni dio sezone nastavili su u Zenici.

U Rovinju su Zeničani odigrali i nekoliko kontrolnih utakmica, a prema riječima šefa struke Čelika, Elvedina Beganovića, do početka prvenstva odigrat će još dvije utakmice.

"Kod nas je sve standardno. U Rovinju smo dosta dobro radili i doista ssam zadovoljan. Momci su ispunili sve što je planirano, tako da s nestrpljenjem očekujemo nastavak prvenstva. Odigrat ćemo još dvije prijateljske utakmice, jednu najvjerovatnije u Makarskoj, ime protivnika još uvijek ne znamo, a sedmicu pred 16. kolo odmjerit ćemo snage sa Slogom iz Doboja i to će nam biti generalka", za SportSport.ba ističe šef stručnog štaba zeničkog premijerligaša, Elvedin Beganović.

Na pripremama u Rovinju Zeničani su ostali bez prvog golmana Adisa Nurkovića, koji je operisao ligamente koljena. Njegova povreda zadalo je mnogo glavobolje stručnom štabu ekipe, a Beganović tvrdi da bi u nekoliko narednih dana pitanje golmana moglo biti riješeno.

"Velika šteta za Nurkovića, ali i za nas. U prvom dijelu sezone pokazao je veliki kvalitet, no na našu i njegovu žalost izgubljen je za proljeće. U nekoliko narednih dana riješit ćemo pitanje golmana, u pregovrima smo sa nekoliko njih i nadam se da ćemo ubrzo imati novog čuvara mreže", govori Beganović.

Proljetni dio prvenstva je sve bliže, a petnaestak dana prije duela sa Veležom trener Čelika već zna koju će momčad izvesti na teren.

"Nemam mnogo dilema, možda samo jednu. Kostur tima imamo i ukoliko nas povrede zaobiđu, a nadam se da hoće, većih iznenađenja na otvaranju proljetnog dijela sezone neće biti", zaključio je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.