Čelik u drugom poluvremenu slomio otpor Brotnja

U sklopu priprema u Međugorju

Čelik u drugom poluvremenu slomio otpor Brotnja

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su u Čitluku odigrali ukupno petu utakmicu od početka priprema, a treću u sklopu druge faze koju obavljaju u Međugorju. 

Zeničani su nakon poraza od visočke Bosne, te pobjeda nad Bosna Semom, Čapljinom, te remijem protiv Igmana iz Konjica, danas upisali pobjedu rezultatom 4:0 protiv domaćeg Brotnja.

Zeničani nisu još kompletirali ekipu, a trebat će i vremena da se sve posloži unutar linija, te s novim igračima u ekipi. U prvom poluvremenu nije bilo golova u današnjoj utakmici, što svakako nije zadovoljilo stratega Zeničana, budući da je kvaliteta sigurno na strani crno-crveni. U drugom poluvremenu druga slika na terenu, potpuno druga ekipa je s lakoćom izašla na kraj s domaćinima, koji su isto tako mijenjali u drugom dijelu.

U drugom poluvremenu Zeničani su postigli četiri gola, dva puta strijelac je bio Anes Haurdić, dok su po jedan gol upisali Danijal Brković i Duško Sakan, koji je prije 10-tak dana stigao na Bilino polje.

Prvo poluvrijeme:Dujković, Hećo, Duraković, Džidić, Husić, Pezer, Mašić, T. Adilović, Duvnjak, Karić i H.Adilović. Drugo poluvrijeme: Dujković, Sadiković, Regoje, Jusić, Šivšić, Sakan, Šišić, Brković, Stokić, Haurdić i Dilaver. Zbog povreda u ovoj utakmici nisu nastupili Vernes Islamagić, Fenan Salčinović i DIno Jurković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja priprema u Međugorju, crno-crveni će odigrati još dvije utakmice. U petak će odmjeriti snage s ekipom Zagore, koja se takmiči u trećem rangu takmičenja u Hrvatskoj, dok će dan poslije u subotu igrati protiv Cibalije iz Vinkovaca, a nakon utakmice planiran je povratak u Zenicu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti