Čelik u Gabeli bez trojice standardnih igrača
Zeničani očekuju da u Gabeli ostvare pozitivan rezultat, iako će nastupiti bez nekoliko standardnih igrača

Zeničani gostuju GOŠK-u

Čelik u Gabeli bez trojice standardnih igrača

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon remija protiv Tuzla Citiya u srijedu gostuju u Gabeli u okviru 11. kola Premijer lige BiH.

Klub iz Gabele u ovoj sezoni igra ispod očekivanja, a nakon novog poraza u Tuzli, trener Feđa Dudić istakao je da utakmica protiv Čelika za njihov tim je utakmice sezone.

Zeničani su pet utakmica bez pobjede, ali se nadaju da u Gabeli mogu prekinuti tu negativnu seriju. Šef struke Adnan Örnek za narednu utakmicu biće lišen usluga trojice standardnih igrača.

Tin Karamatić je sinoć dobio treći žuti karton i on neće biti u kombinaciji za narednu utakmicu. Njega bi na poziciji stopera trebao zamijeniti mladi Vedran Vrhovac, koji je iznenađujuće u posljednjim utakmicama ostao na klupi, iako je svojim partijama u ovoj sezoni pokazao da itekako ima mjesta u početnoj postavi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zbog povrede utakmicu u Gabeli će propustiti Marin Jurina i Fenan Salčinović, a u medicinskom timu Zeničana nadaju se da će ova dvojica igrača moći nastupiti narednog vikenda, kada Čelik dočekuje Krupu.

Čelik je u dosadašnjih 10. kola postigao samo sedam golova, te je jedan od tri ekipe s najmanjim brojem postignutih golova. Od sedam golova Zeničana, tri je postigao veznjak Anel Dedić, tako da je očigledan problem u igri prema naprijed Čelika, koji u svojim redovima ima nekoliko sjajnih napadača, koji na početku nove sezone nisu u golgeterskoj formi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ismet_Hadziosmanovic
Liga druga
1 10
Boos_E
Gospodin : Fenan Slčinovoć,kada god Čelil igra u Hercegovini ili dalje od 100 km od Zenice taj nogometas se iznenadno povredi,pa to i ptice s grane znaju da izbjegava putovanja,vjerovatno iz VJERSKIH ubjedzenja,po njegovim partijama,kolicinom nemira koje unosi u svlacionicu to karciogeno tijelo pod hitno odstraniti,jer ce zagaditi citav kolektiv....Molim upravu da sto prije odstrani ovo nesportsko tijelo...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi