Čelik u sjajnoj utakmici remizirao protiv Jagodine

Druga utakmica Zeničana na Zlatiboru

Čelik u sjajnoj utakmici remizirao protiv Jagodine

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Zlatiboru odigrali i drugu od ukupno tri planirane utakmice u ovom dijelu priprema. 

Zeničani su odmjerili snage sa srbijanskim Superligašem ekipom Jagodine, a nakon 90 minuta rezultat je glasio 1:1, uz odličnu utakmicu kako nam je prenijeo trener crno-crvenih Boris Pavić.

"Igrali smo protiv odlične ekipe, kome je utakmica protiv nas bila generalka pred početak prvenstva. Utakmica je bila baš po mom ukusu, sa puno trke, odličnih poteza, a nije se puno ni mijenjalo tako da sam zadovoljan odnosom svojih nogometaša, te igrom koju smo danas pokazali. Kada je u pitanju utakmica ponovo smo pokazali karakter, nakon odlične igre u prvom poluvremenu i stvorenih nekoliko odličnih prilika koje nismo realizovali, stigla nas je kazna u 40. minuti, te je Jagodina povela. U drugom poluvremenu djelovali smo još bolje, te kao plod takve igre došlo je do poravnanje, Selimović je ubacio iz kornera, a Stipe Barać koji nam se danas pridružio pogodio je za 1:1, što je na kraju bio i rezultat utakmice. Trebaju nam još dva igrača u ofanzivi da bi kompletirali ekipu, ja se nadam u narednim danima da će se to i desiti", kazao je Pavić.

Čelik je protiv Jagodine nastupio u sljedećem sastavu: Adilović, Kojić, Jusić, Kazazić, M.Popović, Pezer, Bajraktarević, Dedić, Selimović, Oglečevac i Karić. U drugom poluvremenu su još nastupili:Bukvić. G. Popović, Hećo i Barać.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Današnju utakmicu zbog povrede nosa propustio je Dženan Bureković, koji trenira s ekipom, ali danas ga je trener poštedio napora i on će vjerovatno igrati narednu pripremnu utakmicu. U petak je ždrijebanje parova BHT Premijer lige za sezonu 2015/16, ako se u prvih četiri-pet kola ne sastanu Velež i Čelik, upravo će ove ekipe 12. jula u nedjelju odigrati prijateljsku utakmicu na Zlatiboru, nakon čega slijedi povratak u Zenicu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.