Čelik u srijedu po finale Kupa

Atmosfera sjajna nakon trijumfa protiv Rudara

Čelik u srijedu po finale Kupa

A. Beganović

Fudbaleri zeničkog Čelika u 20. kolu Premijer lige na Bilinom Polju savladali su Rudar (2:1). Ova pobjeda zeničku momčad je učvrstila u sredini premijerligaške tabele, te joj je dala potrebni mir pred revanš susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

"Utakmica nije bila pretjerano kvalitetna, no za nas je najbitnije da smo na svoj konto upisali nova tri boda. Rudar se pokazao kao dosta tvrda momčad, no na kraju su je pobijedila kvalitetnija momčad", rekao je za naš portal trener Čelika, Abdulah Ibraković i dodao:

"Na samom otvaranju utakmice imali smo nekoliko velikih prilika, no na našu žalost nismo ih iskoristili, pa nas je Rudar kaznio. Međutim, u drugom dijelu smo smogli snage i postigli smo taj gol koji nam je donio nova tri boda. Sve u svemu, zadovoljan sam sa osvojena tri boda, ali igrom baš i nisam."

U srijedu je pred izabranicima Abdulaha Ibrakovića revanš polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. U prvoj utakmici Čelik je rezultatom 1:0 savladao Olimpic, a trener crveno - crnih vjeruje da će njegova momčad igrati u finalu najmasovnijeg takmičenja.

"Imamo minimalnu prednost i mislim da smo je u stanju sačuvati. Olimpic nije naivna momčad, ali smatram da smo u ovom trenutku kvalitatnije momčad. Očekujem i podršku s tribina jer ista će nam biti potrebna. Imamo velike izglede da Čelik vratimo na mjesto koje mu i pripada, a to je sami vrh bh. fudbala i mislim da ćemo u tome uspjeti", zaključio je Ibraković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.