Čelik uvjerljiv u Gabeli, remi u Mramoru

Kup BiH, osmina finala

Čelik uvjerljiv u Gabeli, remi u Mramoru

E. Škorić

Nogometaši Čelika bili su bolji od GOŠK-a u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH u Gabeli. Krajišnik je neporažen napustio Mramor.

U Gabeli na stadionu Podavala u prvom susretu osmine finala Kupa BiH snage su odmjerili GOŠK i Čelik. Obje ekipe igraju dosta dobro u prvenstvu posljednjih nekoliko kola, pa se stoga i očekivao nešto bolji nogomet u Hercegovini.

Ipak, prvih 45 minuta nije donijelo dosta zanimljivosti. GOŠK je najbolju priliku u prvom dijelu imao preko mladog kapitena Mahira Karića, inače bivšeg igrača Čelika, kada je snažno šutirao ka golu gostiju, ali je danas sjajni Adis Nurković odbranio.

Iz prvog poluvremena možemo izdvojiti pokušaj Aldina Isakovića, kada je glavom pucao ka golu Gabeljana, ali je Nikola Schreng bio siguran na golu GOŠK-a.

U nastavku su domaći ostali bez iskusnog napadača Feđe Dudića, koji se povrijedio, ali su svejedno uspjeli doći do vodstva. Odličnog Nurkovića uspio je savladati bivši igrač Slobode iz Tuzle Miljenko Bošnjak.

Uslijedio je, zatim, veliki preokret gostiju iz Zenice. Prvo Avdija Vršjaević u 69. minuti poravnava rezultat na 1:1, a desetak minuta kasnije domaći golman Nikola Schreng loptu je ubacio u vlastitu mrežu za veliko slavlje Čelika. Pobjedu je u finišu ovjerio mladi Aldin Šišić.

Federalni drugoligaš i prvoligaš, Mramor i Krajišnik, remizirali su rezultatom 1:1. Gosti su poveli u 20. minuti, kada je Sarajlija glavom loptu poslao u mrežu Mramora. Domaćin je do 1:1 stigao samo sedam minuta kasnije. Bešić je postigao sjajan gol iz slobodnog udarca.


Kup BiH, osmina finala (prve utakmice):

GOŠK – Čelik 1:3
Mramor – Krajišnik 1:1

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.