Čeliku bodovi za bijeg sa dna

Na Bilinom polju pao Velež

Čeliku bodovi za bijeg sa dna

Čelik je na svom Bilinom polju sa 2:1 bio bolji od Veleža, te tako došao do vrijedna tri boda s kojima je pobjegao sa dna tabele Premijer lige.

Čelik je prvih 45 minuta derbija sa Veležom odigrao odlično. Izabranici trenera Omera Kopića bili su daleko bolji protivnik na terenu, a kruna bolje igre došla je već u petoj minuti meča kada je vodeći gol za domaće postigao najbolji strijelac Čelika Emir Obuća. I nakon postignutog gola, domaći fudbaleri su nastavili sa napadim na gol Mostaraca.

Čelik je u 34. minuti imao sjajnu priliku da povisi vodstvo, nakon dosuđenog jedanaesterca. Međutim, udarac Kapetana brani golman Veleža Hadžiđulbić. Ipak, Čelik je dvije minute prije odlaska na odmor postigao drugi gol, a strijelac je bio Dilaver.

Rođeni su počeli igrati tek u drugom poluvremenu, kada su se oslobodili pritiska domaćih. Vjerovatno je i trener Mostaraca Abdulah Ibraković u poluvremenu imao šta za reći svojim izabranicima, koji su u nastavku mnogo bolje izgledali na terenu. Kao rezultat bolje igre u nastavku, Velež je u 60. minuti uspio smanjiti na 1:2 golom Jasmina Aličića.

Međutim, to je bilo otprilike sve što se moglo vidjeti na ovom susretu, do čijeg je kraja bilo još po nekoliko prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao, pa je Čelik upisao veoma važne bodove u borbi za opstanak.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije