Čelnici CSKA Sofije odbili ostavku trenera

Čelnici CSKA Sofije odbili ostavku trenera

Edmir Škorić

Čelnici bugarske CSKA Sofije odbili su prihvatiti ostavku trenera Ljuboslava Peneva, nakon što se ovaj odlučio na to nakon što je odbor kluba suspendirao devet igrača zbog "partijanja".

Ljuboslav Penev (43) najavio je u petak ostavku nakon nesuglasica sa vlasnicima kluba. Naime, čelnici bugarskog CSKA odlučili su suspendirati devet igrača koji su uhvaćeni u kasnim satima sa alkoholom.

Ipak, ostavka Peneva nije prihvaćena od strane čelnika kluba.

"Nadzorni odbor imao je sastanak u nedjelju navečer i nije privaćena ostavka Ljuboslava Peneva", kazao je novinarima predsjednik kluba Dimitar Borisov, odmah poslije pobjede od 2:0 nad gradskim rivalom Slavijom.

"Ja sam podnio ostavku, ali to ne znači da ne bih trebao ići na posao. Nisam se predomislio, ali pričekat ću i vidjeti šta će se dešavati", kazao je 43-godišnji, još uvijek, trener trenutno prvoplasirane ekipe bugarskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.