Čelnici PSG-a se raspituju za Allegrija

Glasine iz Francuske

Čelnici PSG-a se raspituju za Allegrija

Čelnici Paris Saint-Germaina razišljaju o promjeni na trenerskoj poziciji, javljaju francuski mediji. 

Ukoliko Parižani ove sezone ne uspiju osvojiti trofej namijenjen osvajaču Lige prvaka, čelnici PSG-a će raskinuti saradnju sa Unaijem Emeryjem koji je na kormilo ovog kluba stigao u ljeto prošle godine. 

U slučaju da dođe do tog scenarija, u konkurenciji za novog trenera pojavilo se ime Massimiliana Allegrija. Francuski mediji prenose da se čelnici PSG-a već neko vrijeme raspituju za 50-godišnjeg stručnjaka, međutim otežavajuća okolnost je to što Allegriju ugovor sa Juventusom važi do 2020. godine. 

Osim Allegrija, kao mogući nasljednici Emeryja spominju se još Antonio Conte i Mauricio Pochettino. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Parižani su francusko prvenstvo osvojili u četiri od posljednjih pet sezona, međutim veliki cilj vlasnika kluba je doći na krov Evrope. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi