Presedan u evropskom fudbalu: Celtic i Rangersi će igrati u Ligi petice, ali to nije Engleska?

Odluka će se razmatrati u narednom periodu

Presedan u evropskom fudbalu: Celtic i Rangersi će igrati u Ligi petice, ali to nije Engleska?

H. Zilić

Prema pisanjima scotsman.com, škotski velikani Celtic i Rangersi bi mogli igrati u francuskoj Ligue 1.

Pomenuta dva tima su dugo pokušavali da se pridruže engleskom fudbalu, ali bezuspješno, a sada će možda zaigrati u Francuskoj.

Razlog za ovakav potez su TV prava koja su sve manja u Škotskoj i Francuskoj, upravo zbog kvalitete lige.

Dolazak Rangersa i Celtica bi Ligue 1 učinio malo uzbudljivijom, ali ne bi poremetio sistem u Francuskoj. Liga bi imala 22 kluba i igrala bi se 42 kola, dok bi Škoti imali svoju ligu sa 12 klubova, ali bez Rangersa i Celtica.

O ovoj ideji će se razmatrati u narednom periodu, a cilj je da se Rangersi i Celtic Ligue 1 pridruže u sezoni 2022/2023, a ta bi sezona mogla biti i posebna u evropskom fudbalu jer je u planu i pokretanje BeNeLeague, koju bi činile ekipe iz Belgije i Nizozemske.

Promo

Top Komentari

dosadnoje
Zato sto ne mogu izboriti nastup u Evropi nigdje drugo,vec u Francuskoj ligi hahahah
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi