Ćemalović čeka poziv iz Benfice

Mladi U21 reprezentativac zadovoljan u Veležu, ali...

Ćemalović čeka poziv iz Benfice

Na okupljanju kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine pojavilo se jedno novo lice, a riječ je o mladom igraču Veleža Mirzi Ćemaloviću.

Nakon sjajnih igara u mostarskom klubu, selektor U-17 reprezentacije BiH Velimir Stojnić ga je jednostavno morao pozvati, jer je uvidio da se radi o jednom od talentovanjih bh. igrača.

"Drago mi je da sam priključen reprezentacij, jer je svakom igraču san da igra za svoju državu. Na ovom okupljanju sam se uvjerio da imamo dobre igrače u reprezentaciji i morao bih pohvaliti i našeg selektora, koji izvlači najbolje od nas. Ovo okupljanje nam je dobro došlo, jer imamo naporane kvalifikacije, gdje ćemo pokušati napraviti iznenađenje", kaže mladi Čemalović.

Velež je slabo ušao u nastavak prvenstva. Mogu li se Rođeni probuditi u nastavku?

"Istina je da smo u prva dva kola poraženi i moram se složiti da je to loš start. Ipak, moram reći da smo imali dva teška gostovanja, ali ni to nam ne smije biti opravdanje. Moramo ostaviti te utakmice iz sebe i gledati naprijed. Svakako da nam je sada potrebna pobjeda kako bi se vratili na pravi put. Priliku  da se iskupimo imaćemo protiv Sarajeva".

Koliko možete protiv Sarajeva?

"Sarajevo ima jaku ekipu i sigurno su jedni od najboljih u našem prvenstvu.  Igramo pred svojim navijačima, što će nam biti prednost u ovom derbiju. Ipak, moraćemo dati sve od sebe da ih savladamo. Trebamo nametnuti svoj stil igre od početka i pobjeda će doći".

Jesi li zadovoljan svojom minutažom?

"Ja sam mlad igrač i svaki minut mi mnogo znači, pa moram reći da sam sasvim zadovoljan. Kako budem sticao veće iskustvo, tako ću sigurno dobivati sve veću šansu".

Bio si blizu da promjeniš sredinu?

"Bio sam u kampu Benfice, gdje sam trenirao sa svojim vršnjacima. U ovom kampu mi je bilo zaista izvrsno i možete samo poželiti onakve uslove. Oni su bili zadovoljni sa mnom i rekli su da će me i dalje pratiti. Nadam se da će me pozvati iz Benfice i ponuditi mi ugovor, to bi sigurno bila velika stvar za mene. Ima još nekih klubova koji me prate iz inostranstva, ali za sada o tome ne bih htio ništa više", rekao je talentovani fudbaler mostarskih Rođenih Mirza Čemalović za SportSport.ba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.