Ćemalović: Dobro sam, treniram punim intenzitetom

Mladi napadač Veleža poručio

Ćemalović: Dobro sam, treniram punim intenzitetom

Hit igrač jesenjeg dijela sezone u Premier ligi po svim parametrima mladi je Mirza Ćemalović. Iako je još prije gotovo pet godina nagovijestio uspješnu karijeru nastupima u kadetskoj, a kasnije i u juniorskoj selekciji, potpuni seniorski bljesak Ćemalović je doživio tek u posljednjih par mjeseci.

U svega devet utakmica koliko je jesenas nastupio, Mirza je postigao sedam pogodaka i tako postao jedan od najtraženijih igrača u ovom dijelu Evrope. Interes za devetnaestogodišnjaka pokazali su mnogi, između ostalih i dva kluba iz liga petice.

"Ne bih ja baš u javnosti o tome. Nisam detaljno ni upoznat sa gro stvari. Mnogo više informacija vam mogu ponuditi ljudi iz kluba. Sve odluke donosim u saglasnosti sa porodicom, a neću nigdje otići i bez saglasnosti Veleža. Mislim da je najbolje ostati ovdje do ljeta te izboriti opstanak u Premier ligi, a poslije ćemo vidjeti šta i kako dalje. Drago mi je svakako što interes velikih klubova postoji. Mislim da u našem prvenstvu ima mnogo igrača koji su veliki evropski potencijal, ali se naše prvenstvo u Evropi manje cijeni u odnosu na naš stvarni kvalitet. Vidite da iz hrvatske lige igrači odlaze u Inter ili Napoli, dok su takvi transferi našima još uvijek nedostižni, a zbog čega je to tako ne znam ni ja sam. Poštujem Kovačića i Radoševića, ali takvih igrača ima i u našoj Premier ligi. Sami više moramo poštovati sebe", govori Ćemalović za SportSport.ba.

"Nisam obnovio povredu. Ja sam zdrav i mogu igrati. Evo upravo sam završio trening koji sam bez problema odradio sa ostatkom tima. U Širokom Brijegu sam izašao iz preventivnih razloga, ali su mediji nažalost trenerovu izjavu pogrešno interpretirali i zaključili da sam ponovo povrijeđen. Radujem se nastavku sezone. Želim dokazati da dobre igre i golovi nisu bili slučajnost. Siguran sam da opstanak nije upitan", dodao je mladi napadač.

I selektor mlade reprezentacije Vlado Jagodić na prvog Veležovog topnika najozbiljnije računa za predstojeći kvalifikacioni ciklus. Mirza je selektoru zahvalan te sretan zbog podrške koju je i u teškim momentima uživao kod njega.

"Selektor i njegov asistent Avdo Kalajdžić su mi pružili svaki vid podrške u teškim trenucima, a podršku imam i u ovom trenutku. Ja sam im zahvalan i obećavam da ću svojim radom i igrama u Veležu nastojati ponovo izboriti selektorovu pažnju i mjesto u mladoj reprezentaciji. Od narednih kvalifikacija očekujem mnogo", izjavio je za kraj Ćemalović, te još jednom podvukao da je u teškim momentima sve bilo lakše uz pomoć njegovih najbližih.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.