Ćemalović srušio Hapoel

Rođeni slavili s minimalnih 1:0

Ćemalović srušio Hapoel

Adnan Beganović

Prelijepi travnjak ThermalArene bio je danas domaćin prve utakmice Rođenih u svojoj istoriji protiv nekog kluba iz Izraela.

Statističke rubrike od večeras zabilježit će pozitivan skoro u korist Veleža, a stručnom štabu donijeti osmijeh na lice, kao krunu dobrog rada tokom priprema u Austriji.

U prvih desetak minuta vidjeli smo tek odmjeravanje snaga. Igra se odvijala na sredini terena, pri čemu su Rođeni imali više loptu u svom posjedu. Iako je protivnik sačinjen od velikog broja stranaca, od čega čak četvorica iz Hrvatske, Veležovi igrači uspijeli su danas nametnuti se na terenu. Prva ozbiljnija akcija dogodila se u 14. minuti, kada igrači Veleža odlično istrčavaju polukontru, ali dobro interveniše odbrana
Hapoela.

Dvije minute kasnije pogodak za Rođene. Šut iz trka Denisa Zvonića. Lopta dolazi do Mirze Ćemalovića, koji sa nekih 16 metara od gola protivnika plasiranim šutem šalje loptu u mrežu Hapoela.

Nakon primljenog gola, Izraelci kreću mnogo agilnije prema Veležovoj mreži. U tim trenucima na visini zadatka je bio golman Adnan Bobić. U 27.minuti, danas rastrčani Ševko Okić dolazi u priliku za šut, nakon odlične asistencije Mehremića na nekih 20 metara od gola Hapoela. Golmana Arkin dobro interveniše i otklanja opasnost.

U drugom dijelu prvog poluvremena Rođeni su i dalje dominatniji na terenu, dok Hapoel pokušava napraviti nešto iz kontri i polukontri. Nakon jedne takve izdvajamo dobru akciju po lijevoj strani i šut sa 16 metara, ali i odličnu intervenciju golmana Bobića. Pokušao je Pejić.

Uzvraća na drugoj strani Okić, koji se oslobađa svog čuvara i dobrim poluvisokim šutem nažalost pogađa vanjski dio mreže. Zadnje minute poluvremena pripadaju Izraelcima, koji u 44. minuti pogađaju stativu, nakon centaršuta sa lijeve strane i šuta glavom napadača Ben
Amija.

Već u 4 minuti nastavka Rođeni uzvraćaju za pogođenu stativu pred kraj prvog dijela. Nakon lijepe akcije na sredini terena, Okić sjajnim šutem sa 16 metara pogađa prečku. Ovo je i najbolja prilika u drugom poluvremenu za oba tima. Višestruke izmjene i sjeckanje igre doprinijelo je da utakmica izgubi na intenzitetu za razliku od prvih 45 minuta. Možemo izdvojiti jednu dobru intervenciju golmana Bobića, nakon odličnog šuta sa 20-tak metara sredinom poluvremena.

Sve u svemu, u „generalci“ pred početak prvenstva i više nego zadovoljavajuća predstava Rođenih, protiv jedne vrlo iskusne ekipe, koja danas nije dovoljno trkački parirala na terenu kako bi došla do povoljnijeg rezultata. Utakmica je odigrana u fer i korektnom ambijentu bez grubih startova, te sudija Gerhard Kressl nije imao potrebu za kartonima.

Treba istaći da je Samir Merzić odustao od utakmice na zagrijavanju zbog lakše povrede lista. Umjesto njega na desnom boku počeo je Zvonić. Također, Jazvin je ušao umjesto Mahinića zbog problema sa zadnjom ložom. Ne znamo još o kakvoj se povredi radi.

Velež – Hapoel 1:0
Heiligenkreuz. ThermalArena. Teren i vrijeme odlični za igru. Gledalaca 100. Strijelac: 1:0 Ćemalović (16)
VELEŽ: Bobić, Zvonić (80.Knežević), Mahinić (80.Jazvin), Kajtaz, Kodro, Demić, Nuhić, Okić, Serdarević (68.Kazazić), Mehremić (86.Mace), Ćemalović (72.Hajdarović). Trener: Asmir Džafić
HAPOEL: Arkin Itai, Omer Buksanbuim, Hemo Ofir, Ben Simon Yogev, Yifrah Oz, Zaguri Israel, Stjepan Babić, Josip Mikulić, Niko Tokić, Miroslav Pejić , Ben Ami Tamir. Još su igrali: Solomun Gai, Azaria Aviv, Hen Tal, Chacano Carlos. Reuven Lior, Broun Vladi. Zandberg Michael, Bar Avitan. Brocheyan Yakir. Hazoom Omer. Trener: Freddy David

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.