Cerezo: Forlan je zaslužio Zlatnu loptu

Predsjednik Atletica tvrdi

Cerezo: Forlan je zaslužio Zlatnu loptu

Edmir Škorić

Enrique Cerezo, predsjednik madridskog Atletica smatra da je Diego Forlan zaslužio biti nagrađen Zlatnom loptom, ali isto tako vjeruje da bi za najboljeg trenera trebao biti proglašen španski selektor Vicente del Bosque.

Naime, Cerezo smatra da je Forlan zaslužio ovu nagradu zbog svojih predstava u dresu Atletica, ali i na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi gdje je, predstavljajući Urugvaj, bio najbolji igrač i strijelac mundijala.

"Mislim da Zlatna lopta, iz očitih razloga, treba ići Forlanu. On je to zaslužio svojim fantastičnim zdanjima. Riječ je o igraču koji je u posljednje tri godine osvojio dvije Zlatne kopačke, te Zlatnu loptu za najboljeg igrača na Svjetskom prvenstvu. Koji drugi igrač se može time pohvaliti? Mislim niko", kazao je Cerezo u intervju kojeg je dao za EFE.

"Ukoliko on ne bude osvojio Zlatnu loptu,  volio bih da to bude neko drugi od igrača iz španske reprezentacije. Isto tako bih volio da Vicente del Bosque bude proglašen za najboljeg trenera."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.