Cesar prešao kod Baždarevića
Boštjan Cesar

Slovenac nova akvizicija Grenoblea

Cesar prešao kod Baždarevića

M. Maksimović

Reprezentativac Slovenije Boštjan Cesar, karijeru nastavlja u ekipi Grenoblea Mehmeda Baždarevića.Cesar je u Grenoble stigao kao član Olympique Marseillea u kojem se nije uspio izboriti za mjesto u ekipi.

U svojoj karijeri, cesar je igrao za Dinamo iz Zagreba, Croatiu Sesvete, Olimpiju, Marseille i West Bromwich Albion. U OM je stigao 2005. godine iz Dinama, a od avgusta 2007. do početka ove sezone je bio na posudbi u engleskom West Bromwich Albionu. U dresu Marseille je prikupio tek 25 nastupa, dok je za WBA upisao 20 nastupa.

Za reprezentaciju Slovenije je odigrao 31 utakmicu postigavši dva gola. Slovenac je sa ekipom Grenoblea potpisao ugovor na dvije i pol godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.