Cesare Prandelli podnio ostavku
Foto: EPA

Italija bez selektora

Cesare Prandelli podnio ostavku

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Italije Cesare Prandelli podnio je ostavku nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva.

Porazom od Urugvaja (1:0) u trećem kolu Azzurri su se oprostili od nastupa na Svjetskom prvenstvu. Selektor Cesare Prandelli je preuzeo odgovornost za ispadanje, te je podnio ostavku.

"Preuzimam potpunu odgovornost. Apsurdno je to što smo ostali s igračem manje u ovakvoj utakmici. Nije bilo prekršaja za isključenje u ovoj utakmici. Jednostavno, ne možete upropastiti ovakav meč. Sudija je pokvario susret", rekao je Prandelli, te je dodao:

"Odgovoran sam za ispadanje i podnosim ostavku na mjesto selektora", dodao je Prandelli, koji je nedavno potpisao produženje ugovora do 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.