Česi nagrađuju San Marino

Nemoguća misija

Česi nagrađuju San Marino

Češki tabloid Blesk ponudio je fudbalerima San Marina nagradu od milion čeških kruna (57.410 američkih dolara) ako večeras pobijede ili odigraju neriješeno protiv Slovenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010.

Česi su prije zadnjeg kola na trećem mjestu u grupi, četiri boda manje od vodeće Slovačke, a dva manje od Slovenaca koji zadnji dvoboj igraju protiv San Marina u gostima. Česi mogu do drugog mjesta ako pobijede kod kuće Sjevernu Irsku, a Slovenci ne slave kod San Marina.

Takav rasplet je sasvim nevjerovatan, budući da San Marino otkad se takmiči u službenim utakmicama od 1990. nikoga nije pobijedio, a samo su dvaput odigrali neriješeno - protiv Turske 1993. (0:0) i protiv Latvije 2001. (1:1). U istoriji se reprezentacija San Marino može pohvaliti samo jednom jedinom pobjedom i to u prijateljskom dvoboju sa Lihtenštajnom (1:0) odigranom 2004.

U Blesku su se potrudili i pronašli kapitena San Marina Andya Selvu, koji je kazao kako bi im "novac dobrodošao", ali i da je njihov problem što "vrlo, vrlo rijetko postižu golove".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti