Češka ipak putuje u Japan na Kirin kup

Češka ipak putuje u Japan na Kirin kup

E. Škorić

Češka nogometna reprezentacija otputovat će u Japan kako bi nastupila u Kirin kupu.

Nakon što im je saopšteno da nuklearni reaktori u Japanu ne predstavljaju rizik, delegacija češke nogometne reprezentacije prihvatila je nastupiti na Kirin kupu koji se igra u japanskom gradu Matsumotu.

Češki selektor Vladimir Šmicer u utorak je izjavio da je nakon savjetovanja sa vlastima Češke i Japana odlučio kako nema razloga da se njegova momčad povuče iz turnira.

Na Kirin kupu, pored domaćina Japana, nastupaju još Češka i Peru. Češka će 1. juna igrati protiv Japana, a tri dana kasnije protiv Perua. Prošle godine na ovom turniru nastupili su Čile i Belgija, dakako uz domaću selekciju Japana. Samuraji su na kraju bili prvi sa osam bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.