Češka stekla veliku prednost pred revanš

Česi slavili sa 2:0

Češka stekla veliku prednost pred revanš

Teme:

U prvoj utakmici baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, Češka je u Pragu, kao domaćin,  savladala Crnu Goru rezultatom 2:0.

Rosicky je u 3. minuti izveo slobodan udarac, nakon kojeg je šutirao Plasil, ali je golman Božović bio siguran. Prvi pokušaj Crnogoraca bilježimo u petoj minuti, kada je Jovanović dobro šutira sa distatnce, ali preko gola.Česi su u prvih desetak minuta imali više loptu u svome posjedu i napravili nekoliko dobrih napada, ali promjene rezultata nije bilo.

U 16. minuti odlična šansa za Crnu Goru;Pavičević je centrirao, a Vučinić sa desetak metara, iz povoljne situacije, šutirao preko gola.

Češka je u 31. minuti imala veliku šansu, nakon izvrsnog kontranapada, ali se Jiracek nije najbolje snašao.Do kraja poluvremena Česi su imali više loptu u svome posjedu, ali bez većih prilika, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 0:0.

Na početku drugog poluvremena, lijepa akcija Crne Gore, ali je Damjanović loše zahvatio loptu i tako je na semaforu ostalo 0:0. Već u sljedećem napadu, odlična šansa za goste, Vukčević je odlično šutirao, a Cech sjajno odbranio. Crna Gora je nastavila sa napadima, pa je u prilici ponovo bio Damjanović u 48. minuti, ali je lopta otišla pored stative za koji centimetar.

Crna Gora je bila dosta bolja u prvih petnaestak minuta nastavka meča, a Česi su prvi puta zaprijetili u 60. minuti, kada je Jiracek dobro šutirao sa dvadesetak metara, ali je ostalo 0:0.

Ipak, već u narednom napadu, Pilar je iz slične situacije strahovitim šutem, pogodio mrežu Crnogoraca za vodstvo Češke od 1:0. Igrala se 63. minuta.

U nastavku se igralo bez većih prilika. U 79. minuti, Kadlec je izveo slobodan udarac, a lopta je pogodila Pekovića u ruku, u kaznenom prostoru. Sudija se, međutim, nije oglasio.
Golman Crne Gore, Božović, je u 82. minuti ispucao jednu loptu koja je pogodila Pekharta, ali je lopta otišla preko prečke i ta greška gostujućeg golmana je ostala nekažnjena.

U drugoj minuti sudijske nadoknade, nakon jednog prekida, Sivok je ostao zaboravljen od strane odbrane Crnogoraca i lagano, glavom, postavio konačnih 2:0, za čini se, kapitanu prednost Čeha pred revanš.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.