Četiri godine portala SportSport.ba
Da je dijete, SportSport.ba bi išao u obdanište

Za kratko vrijeme u samom vrhu bh. online medija

Četiri godine portala SportSport.ba

M. Skaka

U ovoj sedmici, portal SportSport.ba proslavio je svoj četvrti rođendan.

Možete li zamisliti surfanje bez pristupa najnovijim informacijama iz domaćih sportskih takmičenja, Premijer lige BiH, fudbalske reprezentacije, košarkaškog prvenstva, vijesti iz liga petice na Bosanskom jeziku? Da, tako je to izgledalo prije četiri godine kada je sa radom startao SportSport.ba.

Danas, četiri godine kasnije, portal SportSport.ba svakodnevno je štivo za oko 150.000 Bosanaca i Hercegovaca i jedan od tri najčitanija informativna medija u Bosni i Hercegovini.

Gemius Audience istraživanje i rang listu čitanosti bh. online medijau februaru pogledajte na: http://www.audienceba.gemius.com/

"Za proboj u sam vrh domaćih online medija, uz kvalitetan sadržaj koji od početka nudimo i uspavanu konkurenciju na bh. tržištu, nije nam trebalo mnogo vremena. Mislim da smo već nakon prve dvije godine zauzeli poziciju koju i danas držimo.", kaže Emir Haračić, direktor portala SportSport.ba.

Prema posljednjim mjerenjima Gemius Audience, portal SportSport.ba na 4. je mjestu, iza portala Sarajevo-X.com, te servisa Pik.ba i Blogger.ba. Tu svakako treba dodati i Dnevni Avaz koji u februaru nije mjeren, a naš SportSport.ba je i dalje ispred čitavog niza opštih portala i velikih medijskih kuća.

U petu godinu, portal SportSport.ba ulazi u novom dizajnu, nakon trećeg po redu proširenja kapaciteta.

"Tokom 2011. godni uradili smo veliki posao na redizajnu i proširenju stranica i u saradnji sa web agencijom Lampa Studio potpuno ispočetka programirali čitav sistem, te sada zaista imamo sasvim novi portal.", kaže Haračić. "Redizajnirane stranice još uvijek su u testnoj fazi i u narednim danima uradićemo još neke sitne izmjene do kojih smo došli iskustvima naših korisnika tokom posljednjih mjesec dana. Nadam se da ćemo time ispuniti očekivanja publike i sadržaje koje nudimo učiniti još dostupnijim."

I u kreiranju novog izgleda stranica SportSport.ba, nezamjenjivu ulogu imali su upravo čitaoci koji svojim savjetima i sugestijama od prvog dana pomažu izgradnju portala.

"Pravi posao tek počinje.", završio je Haračić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.