Četiri gola Suareza u trijumfu Kopljanika

Fudbalsko prvenstvo Holandije

Četiri gola Suareza u trijumfu Kopljanika

Adnan Beganović

U okviru 7. kola holandskog fudbalskog prvenstva Ajax je na gostovanju svladao Venlo (4:0), a kuriozitet ovog susreta je to što je strijelac svih pogodaka bio sjajni 22-godišnji urugvajski napadač Luis Suarez.

Luis Suarez odigrao je sjajnu partiju a prvi pogodak postigao je već u 3. minuti, dok je u periodu od 68. do 90. postigao još tri gola. Ovaj mladi napadač trenutno je najpoželjnija roba na tržištu, a u dosadašnjih sedam kola postigao je 10 golova i upisao čak 6 asistencija.

Popularnim Kopljanicima ovo je treća pobjeda u nizu, a peta u prvenstvu te trenutno sa 16 bodova zauzimaju treću poziciju na tabeli.

Derbi kola danas su igrali Feyenoord i PSV, a nakon 90 minuta više razloga za slavlje imali su fudbaleri PSV-a koji su trijumfom od 3:1 zasjeli na čelo prvenstvene tabele. Strijelci za PSV bili su Slory u 23. i Koevermans u 11. i 20., dok je za Feyenoord jedini pogodak postigao Bakkal u 37. minuti susreta.

Eredivisie, 7. kolo:
Den Haag – Utrecht 0-1 (Mertens 70)
Feyenoord – PSV 1-3 (Slory 23 / Koevermans 11, 20, Bakkal 37)
Heerenveen – Twente 0-2 (Stoch 22, 72)
Venlo – Ajax 0-4 (Suarez 3, 68, 70, 90)

Poredak: 1. PSV 17, 2. Twente 17, 3. Ajax 16, 4. Feyenoord 14, 5. Utrecht 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.