Četiri povrijeđena u tuči navijača u Novom Pazaru

Četiri povrijeđena u tuči navijača u Novom Pazaru

Četiri osobe povrijeđene su danas, od kojih jedna teže u sukobu domaćih navijača novopazarskog tima "Torcide" i "Ekstrema", uoči početka fudbalske utakmice Prvog kola Jelen super lige između FK "Novi Pazar" i FK "Radnički " iz Niša.

Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u Srbije, prije početka utakmice, oko 17. 45 sati ispred stadiona izbila je tuča između dvije grupe navijača FK "Novi Pazar".

U MUP-u navode da su u sukobu, najvjerovatnije hladnim oružjem, povrijeđene četiri osobe i njima je pomoć ukazana u Zdravstvenom centru Novi Pazar. Prema prvim informacijama, jedna osoba je teže povrijeđena, a tri su zadobile lakše povrede.

Kako je Tanjugu rečeno u policiji u Novom Pazaru, osoba koja je teže povređena je pripadnik navijačke grupe "Ekstremi" i zadobila je ubode, najvjerovatnije, nožem u grudi.Policija je identifikovala počinioca i predmet kojim su nanijete povrede.

Sukob se dogodio u trenutku kada su domaći navijači "Torcide" htjeli da postave transparent na gradskom stadionu.

O kakvom transparentu se radi nije poznato. Pripadnici navijačke grupe "Ekstremi" su nakon svađe zapalili transparet "Torcide", koji je prethodno okačen na stadionu, a potom je reagovala vatrogasna služba koja je ugasila vatru na sjevernoj tribini.

Inače, susret je završen pobjedom Novog Pazara rezultatom 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.