Četiri utakmice suspenzije za Antića

Zbog neprimjernog ponašanja

Četiri utakmice suspenzije za Antića

Selektor Srbije, Radomir Antić zaradio je suspenziju od četiri utakmice, zbog neprimjernog ponašanja nakon utakmcie Australija - Srbija.

Discpilinska komisija FIFA-e kaznila je Antića zabranom vođenja reprezentacije četiti utakmice, a pored toga, 61-godišnji štrucnjak će morati platiti 14.000 švicarskih franaka.

FIFA nije detaljno obrazložila zbog čega je tačno srbijanski stručnjak dobio suspenziju, ali se predpostavlja da ova kazna uslijedila zbog kritikovanja sudija koji su vodili susret između Australije i Srbije u trećem kolu grupe D, Svjetskog prvenstva.

Iz nogometnog saveza Srbije su najavili žalbu na ovu kaznu, koja će se primjenjivati u predstojećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. Godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti