Četveroligaš izbacio St. Etienne iz Kupa

Nakon penala

Četveroligaš izbacio St. Etienne iz Kupa

Edmir Škorić

Nogometaši Cannesa posljednji su učesnici šesnaestine finala Kupa Francuske.

Saint-Etienne je večeras gostovao u Cannesu kod istoimene domaće momčadi, te - ispao! Četveroligaš je nakon boljeg izvođenja penala prošao u šesnaestinu finala. 

Iako je riječ o četveroligašu, Cannes je propisno namučio, na kraju i izbacio goste. Brandao je u 20. minuti zabio za vodstvo zeleno-bijelih, ali su crveno-bijeli uspjeli da izjednače dvadesetak minuta prije kraja utakmice. Mickael Darnet je pogodio za oduševljenje domaćih navijača.

Polomat je u gostujućim redovima u svega pet minuta (od 75. do 80.) dobio dva žuta kartona, pa je St. Etienne u završnici igrao bez igrača manje. S desetoricom su gosti morali igrati i produžetke... Kod Cannesa je Jamai dobio direktan crveni karton u 113. minuti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Velika borba vodila se u pola sata produžetaka, no nije pao pogodak. Pobjednik se odlučivao 'lutrijom'. Uspješniji u izvođenju penala bili su nogometaši Cannesa, koji će dugo slaviti ovaj uspjeh.

Francuski kup: 
Cannes - St. Etienne 1:1, 0:0* (Darnet 69/ Brandao 20)
*rezultat u produžecima

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti