Četvrta uzastopna pobjeda Gomile

Liga USK

Četvrta uzastopna pobjeda Gomile

U vikendu iza nas su odigrane utakmice desetog kola nogometne lige USK-a. Pobjedom od 5:0, na domaćem terenu, protiv Gomile, nogometaši ABC-a su prekinuli pobjedničku seriju Stijenjana, te tako zadržali prvo mjesto.

Nogometaši Rudara su ostvarili drugu prvenstvenu pobjedu, prvu nakon prvog kola. Pobjedili su Ćoraliće rezultatom koji je rijedak za nogometne utakmice. Bilo je čak 8:0. U ovom kolu su se radovali i nogometaši Ostrošca koji su na svome terenu slavili minimalnu pobjedu od 2:1 protiv Une. Jedinu gostujuću pobjedu, rezultatom 2:4, zabilježio je Omladinac protiv Bajera, dok su Sloga i Borac odigrali neriješeno 1:1, čime je Borac zadržao drugo mjesto na tabeli.

Rudar – Ćoralići 8:0
Ostrožac- Una 2:1
FC ABC – Gomila 5:0
Bajer 99 – Omladinac 75 2:4
Sloga 1937 – Borac 1:1
Mangan slobodan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije