Četvrtfinale se otvara bez Xabi Alonsa, Van Bommela,,,

Suspendirani igrači

Četvrtfinale se otvara bez Xabi Alonsa, Van Bommela,,,

E. Škorić

Veznjaci Real Madrida i Milana, Xabi Alonso i Mark van Bommel, predvode listu kvalitetnih igrača koji će zbog suspenzije propustiti prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka.

Xabi Alonso je "požutio" protiv CSKA Moskve u uzvratnom susretu te kako je došao do limita s brojem opomena, morat će odmoriti jednu utakmicu. Bit će to u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka.

Milanov iskusni nogometaš Mark van Bommel protiv Arsenala je također dobio žuti karton i njemu je to bio treći.

Prve utakmice četvrtfinala propustitće i Marseilleov golman Steve Mandanda te defanzivac Souleymane Diawara, dok APOEL neće moći računati na krilnog napadača Gustava Manducu. Manduca je isključen u produžecima protiv Lyona, a Mandanda protiv Intera. Diawara je dobio treći žuti protiv Intera.

Ironično, Mandanda i Manduca igrali su ključnu ulogu za Marseille i APOEL u utakmicama osmine finala Lige prvaka protiv Intera, odnosno Lyona.

Žrijeb četvrtfinalnih parova na programu je u petak, a prve utakmice igraju se 27. i 28. marta. Uzvrati su sedam dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti