Chape slavi prvu pobjedu od kobne nesreće

Chapecoense slavio

Chape slavi prvu pobjedu od kobne nesreće

Edmir Škorić

Nogometaši Chapecoensea odigrali su i treću utakmicu nakon kobne nesreće, te su ostvarili prvu pobjedu.

Krajem novembra je Chapecoense doživio veliku tragediju. Avion s igračima i stručnim štabom je srušen, a preživjela su samo trojica nogometaša. Ako je neko sumnjao da će ovaj klub krenuti dalje, taj se gadno prevario.

Nedavno je Chape odmjerio snage s Palmeirasom (1:1) u prijateljskoj utakmici, pa potom s Joinvilleom (0:0) u zvaničnoj, a večeras je pobijedio Inter de Lages u prvom kolu prvenstva države Santa Catarina.

Niltinho i Paulista su u šestoj i 42. minuti pogađali za Chapecoense, dok je Enercino u 68. minuti postigao utješni pogodak za goste.

Stadion je i ovaj put bio dobro popunjen, navijači su sada kao nikada uz klub i žele, u čast stradalima, da Chapecoense pobjeđuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi