Charles Villeneuve odstupio sa dužnosti

PSG ostao bez predjednika

Charles Villeneuve odstupio sa dužnosti

Teme:

Charles Villeneuve, predsjednik francuskog PSG-a, odlučio je napustiti tu dužnost nakon što nije pronašao zajednički jezik sa predstavnicima dioničara kluba.

Kako javlja Francefootball.fr, Villeneuve na sastanku sa dioničarima nije dobio podršku, te je odlučio odstupiti sa svoje dužnosti i prije Skupštine kluba zakazane za 3. februar.

Francefootball.fr piše da je vodeći kandidat za preuzimanje predsjedničke fotelje Sebastien Bazin, koji dosad nije obavljao takvu dužnost u fudbalu, ali ima rukovodećeg iskustva. Bazin je, naime, direktor evropskog ogranka američkog investicijskog fonda Colony Capitala, jednog od tri vlasnika PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.